ezek után jöhet a tészta. Összekevertem. Hozzáteszem alig pár hónapja valaki megkérdezte volna tőlem mi az, hogy az élesztőt fel kell futtatni, azt hiszem tüsszent, és elküldöm a francba. Ezt az én kedves barátnőmmel közösen tanultuk a netről. Igaz Bern Ici. Ha szegény nagymamám tudná. Ő szakácsnő volt, iskola után kezdte, s onnan is ment nyugdíjba. A fejét fogta volna a látványtól. Na meg attól, hogy géppel csinálom. Bocsi mama
A gépben még az is jó, ha elfelejtesz magad elé kötényt tenni, mindened olyan lesz. A frissen mosott, vasalt asztalterítőtől elkezdve a pólód, a nadrágod. Gondoltam felhúzom kis köténykémet, hogy nehogy baj érjen, de akkor már mindegy volt. Mert ezek után természetesen egy csepp sem ment már mellé. A lángos nélkülözhetetlen kelléke a foghagyma és a sajt. Na meg persze a hadra fogható kis kukta is
Miután félretettem kelni a tésztát,
megérkezett a vendégünk. Lányok!!! Szingli a pasi! Név és telefonszám nálam! :D
Egy kicsit elbeszélgettünk még, mert persze a tészta nem akart megkelni. Anyám azt mondta napközben, minél több élesztőt teszel bele, annál jobb. Hát én hallgattam rá, ez lett az eredménye.
Nem voltam még elég tésztás, a konyharuhát is összekentem. Na de sebaj, a vendég a lényeg, aki nyűgösködött már, hogy nagyon éhes. Így nekiálltam a sütésnek.
Ezt már tényleg nem bírtam, így nyugtattam magam:
Aztán elkészültem, és eléjük tettem. Nagy lett a csend. Gondoltam ez jót jelent.
Mindenki jól lakott, így örömködtem, hogy ezt is simán megúsztam. Egy óra alatt dobtam össze a vacsit, és a kisebb nagyobb bakikat leszámítva egész jól jöttem ki belőle. Nem beszélve arról, hogy miután megkóstoltam én is, meg kellett állapítanom, hogy nem is vagyok olyan béna. :D :D :D Az egyetlen kegyetlenség a dologban a mosogatás. De szerintem ez ügyben még egyezkedünk lefekvés előtt ....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése